Algemeen

Waar kan ik mij aanmelden voor Huur en Buur? 

Ga naar www.huurenbuur.nl/aanmelden en vul het aanmeldformulier in. We nemen vervolgens contact op.

Wat zijn de gevolgen voor mijn privacy?

Van tevoren worden er duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd. Hierbij houden we rekening met de mogelijkheden van verhuurder en jongere.

Jongeren

Is huursubsidie mogelijk bij particulier huren?

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Om in aanmerking te komen, mag je niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog zijn, maar ook niet te laag. Klik hier voor meer informatie over de hoogte van huur en inkomen en recht op huursubsidie. 

Hoe weet ik of Huur en Buur iets voor mij is?

Klik hier voor meer informatie voor de jongeren. We kunnen jou ook in contact brengen met een ervaringsdeskundige voor meer informatie. Neem gerust contact met ons op.

Verhuurders 

Wat houdt mijn rol als buur in? 

Samen met de wooncoördinator en de jongere beslist u de mate van betrokkenheid, zoals samen eten of het doen van andere activiteiten. Een prachtige manier voor de jongere om zelfstandig te wonen en tegelijkertijd praktische steun te ontvangen op de achtergrond. En voor u een prachtige manier om iets te betekenen voor kwetsbare jongeren door het bieden van aandacht en waar nodig een helpende hand. 

Bekijk de video waarin twee verhuurders hun ervaringen en successen delen. 

Hoe kan ik mijn woning waarderen volgens het puntenstelsel? 

Er is een formulier voor puntentelling op de site van de Huurcommissie

Mag ik een kamer verhuren in mijn huurwoning?

Als u (een deel van) uw huurwoning verhuurt, heeft dat meestal geen gevolgen voor uw aangifte inkomstenbelasting. U moet dan wel een normale huur ontvangen voor de woning die u onderverhuurt, of het deel dat u onderverhuurt. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst

Gaat mijn inkomstenbelasting omhoog als ik een kamer verhuur?

Verhuurt u voor een langere tijd? Dan betaalt u geen belasting over de huur als u voldoet aan de voorwaarden van de zogenoemde kamerverhuurvrijstelling. U hoeft uw huuropbrengsten dan níet aan te geven. En u doet op dezelfde manier aangifte voor uw woning als wanneer u geen kamer zou verhuren. Klik hier voor meer informatie.

Hoe weet ik of Huur en Buur iets voor mij is?

Klik hier voor meer informatie voor de verhuurder. We kunnen jou ook in contact brengen met een ervaringsdeskundige voor meer informatie. Neem gerust contact met ons op.

Hebben jullie een voorbeeld van huisregels beschikbaar?

Stuur een mail naar huurenbuur@leliezorggroep.nl om een voorbeeld van huisregels op te vragen.

Wat moet ik weten als ik een hospitakamer wil verhuren?

Op deze webpagina van de Rijksoverheid vind je meer informatie over dit onderwerp.

Advies nodig?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs.