huur-en-buur-46

Succesverhaal | 'De verhuurder hielp mij bij praktische vragen'

Susan* woonde op De Reling (begeleid wonen voor jongeren), maar was toe aan meer zelfstandigheid. Het project Huur en Buur heeft haar daarbij geholpen. “Voordat ik bij De Reling kwam, woonde ik in een pleeggezin. Ik had op een moment ruimte nodig om me heen en om dingen steeds meer zelf te (kunnen) doen. Na een half jaar op De Reling keek ik samen met mijn begeleidster naar mogelijkheden om zelfstandig te wonen. Ik was daar echt aan toe”, legt Susan uit.

“Het nieuwe project Huur en Buur was net gestart waarbij jongeren worden geholpen in de stap naar zelfstandigheid. Er was in de omgeving een huis beschikbaar waar verschillende jongeren samen wonen en met elkaar het huishouden doen. Ik ben echt een gezelschapsmens, dus het leek mij ontzettend leuk om daar te wonen. Zo verhuisde ik redelijk snel van De Reling naar het huis waar op dat moment twee andere meiden woonden. De ambulant hulpverlener van Agathos kwam wekelijks langs voor begeleidingsgesprekken. Dit werd na een tijdje ook steeds minder, omdat het goed ging. Ik kon haar bellen of appen als er iets was. Dit gaf mij veel vrijheid, maar tegelijkertijd kon ik wel op iemand terugvallen. Bij de verhuurder kon ik terecht met mijn praktische vragen, zoals het ophangen van een schilderijtje in de woonkamer. Al met al heb ik anderhalf jaar met plezier in dit huis gewoond.” 
 
Op de vraag hoe het nu met Susan gaat, vertelt ze enthousiast: “Ik ben inmiddels bijna één jaar gelukkig getrouwd samen met mijn man en we wonen in een prachtig dorpje. Ik raad het zeker aan om via Huur en Buur geholpen te worden bij deze stap naar zelfstandigheid. Ik kijk er heel positief op terug!” 
 
*Lelie zorggroep gaat met respect om met haar cliënten en collega’s en zullen geen echte namen noemen of concreet herleidbare situaties beschrijven.

Deel deze pagina

Advies nodig?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs.